Taskforce zet zich in voor wetenschappelijk onderzoeksprogramma naar effectiviteit interventies kindermishandeling | Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik

U bent hier:Home > Thema's > Taskforce zet zich in voor wetenschappelijk onderzoeksprogramma naar effectiviteit interventies kindermishandeling

Taskforce zet zich in voor wetenschappelijk onderzoeksprogramma naar effectiviteit interventies kindermishandeling

De gevolgen van kindermishandeling zijn groot. Zo heeft een mishandeld kind, naast al het persoonlijke leed, meer kans op een psychiatrische stoornis, depressie, angststoornissen, drugsgebruik en seksueel risicogedrag.

Ook is er een verhoogd risico om later eigen kinderen te mishandelen. Deze gevolgen zijn ook te vertalen in kosten voor de Nederlandse samenleving: naar schatting 1 miljard euro per jaar. Genoeg redenen dus om kindermishandeling te voorkomen of in een vroegtijdig stadium te stoppen.

Helaas is onduidelijk welke preventieprogramma’s en interventies dit daadwerkelijk bewerkstelligen. Er is dus een noodzaak voor meer gedegen onderzoek hiernaar. Daarom zet de Taskforce zich in voor een nationaal wetenschappelijk onderzoeksprogramma naar de effectiviteit van verschillende interventies die zich richten op het voorkomen en stoppen van kindermishandeling.

Lever uw input voor de onderzoeksagenda kindermishandeling

Veldraadpleging onderzoeksagenda kindermishandeling verschoven naar september