Aanmelden voor Week tegen Kindermishandeling gestart | Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik

U bent hier:Home > Aanmelden voor Week tegen Kindermishandeling gestart

Aanmelden voor Week tegen Kindermishandeling gestart

Gepubliceerd op 15-06-2016

De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik organiseert van 14 t/m 20 november 2016 weer de Week tegen Kindermishandeling. In deze week doet de Taskforce een beroep op iedereen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling. Een van de onderdelen van deze week is dat organisaties en personen activiteiten kunnen organiseren die vallen binnen het thema. Vanaf deze week kan men zich hiervoor aanmelden via de site www.weektegenkindermishandeling.nl

Mishandelde kinderen ervaren het zwijgen van omstanders als het meest pijnlijk. Het geeft hen het gevoel dat ze er niet toe doen, dat niemand om ze geeft. Mishandelde kinderen die zelf niet durven te praten, hebben belangrijke anderen in de omgeving nodig die hun signalen opmerken en in actie komen. Familieleden, onderwijzers, buren of clubgenoten bijvoorbeeld. Eén persoon die in actie komt kan het leven van een mishandeld kind voorgoed veranderen.

Naast organisaties die tijdens de Week door het gehele land activiteiten organiseren, gaat er nog veel meer gebeuren. Hierover berichten we u later.

Meer weten over de Week tegen Kindermishandeling? Kijk
dan op www.weektegenkindermishandeling.nl