Veldraadpleging onderzoeksagenda kindermishandeling verschoven naar september | Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik

U bent hier:Home > Veldraadpleging onderzoeksagenda kindermishandeling verschoven naar september

Veldraadpleging onderzoeksagenda kindermishandeling verschoven naar september

Gepubliceerd op 14-07-2015

De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik en ZonMw - een financier van gezondheidsonderzoek en zorginnovatie - werken aan een gezamenlijke, breed gedragen onderzoeksagenda op het gebied van kindermishandeling. Specifiek wordt gekeken naar de effectiviteit van verschillende interventies die zich richten op het voorkomen en stoppen van kindermishandeling. In een eerder bericht werd de mogelijkheid aangekondigd deel te nemen aan een brede veldraadpleging. Deze veldraadpleging is verschoven naar september.

Met het opstellen van de onderzoeksagenda zetten de Taskforce en ZonMw in op meer samenhang in het onderzoek naar kindermishandeling. Op deze manier kan de wetenschappelijke onderbouwing van de preventie, signalering, het stoppen en behandeling van kindermishandeling verder worden gebracht. Dit is een belangrijke stap in het bestrijden en voorkomen van kindermishandeling. 

In de onderzoeksprogrammering wordt duidelijk onderscheid gemaakt tussen stappen die in de komende twee jaar worden gezet en de stappen voor de langere termijn. Eind 2015 wordt de onderzoeksagenda afgerond.

Wilt u geattendeerd worden op de openstelling van de veldraadpleging? Houd de website www.zonmw.nl/jeugd in de gaten of meld u aan voor de ZonMw nieuwsbrief Jeugd, www.zonmw.nl/nieuwsbriefjeugd.